26 Μαρτίου 2019, 23:35

Select your Top Menu from wp menus

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

«Οι άνδρες που με τα έργα τους αναδείχθησαν γενναίοι, με έργα πρέπει να τιμώνται»  Θουκυδίδης

Σχόλια από Λακασά Νικόλαο

Τα παραπάνω λόγια, που μας τα θύμισε ο συμμαθητής μας Παναγιώτης Πανανάς, κάνουν πράξη ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Άργους Αργολίδος, τιμώντας τον Υποπλοίαρχο(ΠΝ) Ιπτάμενο Κωνσταντίνο Πανανά, που έπεσε στο καθήκον στη Νήσο Κίναρο την 11/2/2016 και ώρα 02:45 ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, συμμετέχων σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.
Θα αναγείρουν προτομή του Υποπλοιάρχου (ΠΝ) Κωνσταντίνου Πανανά σε κομβικό σημείο της πόλεως και θα μετονομάσουν την κεντρική οδό Ναυπλίου της πόλεως σε οδό Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά.
Ευτυχώς δηλαδή που σ’ αυτήν την ……. χώρα υπάρχουν και ΤΕΤΟΙΟΙ άνθρωποι που αναγνωρίζουν το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και ΔΟΞΑΖΟΥΝ τους πεσόντες στο καθήκον, που έχουν κάνει πράξη την ρήση «ΑΘΑΝΑΤΟΣ».
Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε δει την αδιαφορία, τον ωχαδελφισμό, το συμφέρον …… και ευτυχώς, πολύ λίγους υβριστές, όταν χάνονται ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ γι’ αυτήν την «έρμη» την πατρίδα, γι’ αυτό το ΑΘΑΝΑΤΟ Έθνος.
Και φθάνουμε στο σημείο να λέμε «πάλι καλά που υπάρχουν και οι τοπικές κοινωνίες», που θυμίζουν στις γενιές την ύπαρξη ηρώων και γενναίων.
Πολλά μα πάρα πολλά θα ήθελα να εκφράσω εδώ, αλλά δεν είναι του παρόντος, οψόμεθα …… για να μην παρεκλείνουμε από αυτό το θαυμάσιο και εξαίρετο γεγονός.
Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στον Δήμο του Άργους που πραγματικά γνωρίζουν τί θα πει «φυλάσσουν Θερμοπύλες» και επεκτείνω «φυλάσσουν Δερβενάκια, φυλάσσουν Καλπάκι, φυλάσσουν Πενταδάκτυλο».
Ακολουθεί η Επιστολή-Ανακοίνωση.

Σχετικές αναρτήσεις

1 Σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *